in

Part Design Modülü Sketcher

Catia Üçüncü Ders
Catia Üçüncü Ders

Catia programıyla ilgili olarak yayınlamaya başladığımız bundan önceki iki dersimizde part design modülü sketcher ile nasıl çalıştığımız anlatılmaya çalışıldı. Sketcher modülü Catia programının neredeyse her yerinde kullanılan ve ihtiyaç duyulan bir modül olduğu için eğer izlemediyseniz veya sketcher modülü hakkında bilgi altyapınız yok ise, bu dersimizi izlemeden önce sketcher modülü ile ilgili derslerimizi izlemenizi önemle tavsiye ederim.

Catia Üçüncü Ders
Catia Üçüncü Ders

Catia video derslerinin bugün yayınladığımız üçüncü kısmında Part Design modülü anlatılıyor. Bu derste anlatılan konular kısaca; 3 boyutlu projekt etme (3D Project) , Düzlem oluşturma ( Reference Elements Plane), doğrusal katı oluşturma yani Pad ya da diğer yazılımlardan yaygın bilinen ismiyle Extrude, Drafted Filleted Pad yani açılı ve radyüslü katı oluşturma, çoklu katı oluşturma (Multi Pad) , katı boşaltma yani Pocket ya da diğer yazılımlardan bildiğimiz yaygın adıyla Extruded Cut, Drafted Filleted Pocket yani açılı ve radyüslü katı boşaltma, çoklu boşaltma yani Multi Pocket ve son olarak döndürerek katı oluşturma yani Shaft ya da diğer yazılımlardan bildiğimiz yaygın adıyla revolve komutlarıdır.

Bu video dersimizi de diğer video dersleri izlerken yaptığınız gibi uygulamalı olarak takip etmeniz halinde dersten alacağınız verim 2-3 kat artacaktır. Konularla ilgili sorularınıza her zaman açık olduğumuzu bilmenizi isterim.

Catia ile ilgili 3. video dersimizi aşağıdaki bağlantımızdan izleyebilirsiniz:

Sonraki dersimizde buluşmak üzere…

Önemli Not: Videoyu hazırlayan kişi ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadığımız için kendisiyle iletişim kurma şansımız olmadı. Eğer videolarının yayınlanmasıyla ilgili olarak tarafımıza ulaşırlarsa yapılması gereken neyse yapacağımızdan emin olabilir. Bizim CatiaTurk.com olarak en birinci ve önemli amacımız Türkiye teknik adamlarının yetiştirilmesine katkıda bulunarak ülkemizin sanayi ve teknoloji açısından kalkınmış ülkeler arasına girebilmesi hedefi adına ufak bir adım atabilmektir. Tabi bunu yaparken kimsenin hakkını üzerimize almak niyetinde değiliz. Saygılarımızla…

Written by Cihan Koç

1982 doğumlu ve Çankırılıyım. 2009 Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümü mezunu olmakla birlikte, tam zamanlı bir iş yerinde çalışmaktayım. Aynı zamanda yarı zamanlı olarak çizim, tasarım, CAD, CAM, tersine mühendislik alanlarında eğitim, danışmanlık hizmetleri vermekteyim. Talepleriniz olursa iletişim kısmından bana ulaşabilirsiniz.

2 Comments

Leave a Reply
  1. hocam saü üniversitesinden selamlar…gerçekten mükemmel hazırlanmış çok yararlı oldu..çok teşekkür ederimm…:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

catiaturk.com

Hidrolik Nedir?

catiaturk.com

Hidrolik Sistemler